Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1282 niezalogowanych)
45 Postów
Mateusz Zglinicki
(Mati303)
Nowicjusz
Polaczek mieszka w polszy, pocholek, wyborca Tuska, ja jestem dumnym Polakiem i pochodzę z POLSKI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
MateuszZglinicki napisał:
pochodzę z POLSKI
i gdzie żeś doszedł?
i gdzie masz wąsy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
A jak myslicie dlaczego ludzie ciagle opuszczaja Polske? Czyzby to niebyl efekt "wspanialych rzadow": SLD, AWS (PO & PiS), znowu SLD... potem era Kaczora&Leppera PiS+Samoobrona+LPR s pd 2007mego "wspanialy Donald" tworzy zielona wyspe ktorej zielenii nadale PSL oraz ich wspaniale motto dzialania "byle blizej do koryta"

Tak cudownie rzadza socjalistyczni-korporacjonisci (zwani takze swiniami korytnymi) ze jeszcze kilka takich kadencji Sejmu a okaze sie ze nie ma juz czym wypelniac koryta bo doprowadzili do nowej Grecji zamiast nowej Irlandii.... Tylko silna partia kapitalistyczna wprowadzajac kapitalistyczne reformy moze cos zmienic tak jak to czynila Thatcher w UK lub Reagan w USA! Dlatego liczy sie kazdy glos dla KNP!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Mateusz Zglinicki
(Mati303)
Nowicjusz
Polaczek mieszka w polszy, pocholek, wyborca Tuska, ja jestem dumnym Polakiem i pochodzę z POLSKI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak

Powtarzasz sie

Dobrze, to polaczek glosuje na Tuska i spolke, a na kogo Polak? Ruch Narodowy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Karol.Ky napisał:

Powtarzasz sie

"Nigdy nie potrafiłem zrozumieć dumy narodowej. Ponieważ dla mnie "być dumnym" możesz z czegoś, co sam osiągnąłeś. A nie z tego, że urodziłeś się akurat tutaj. Być np. Irlandczykiem to żadne osiągnięcie, a tylko pierdolony genetyczny przypadek. Nie mówisz "jestem dumny, bo mam 180cm wzrostu". Więc, kurwa, dlaczego jesteś dumny z bycia Irlandczykiem, Włochem, Amerykaninem lub kimkolwiek? "
[George Carlin]

Dumny Polack osiagnal to, ze jest POLAKIEM!!! Kurwaaa!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Optymus_anihilacja napisał:
Karol.Ky napisał:

Powtarzasz sie

"Nigdy nie potrafiłem zrozumieć dumy narodowej. Ponieważ dla mnie "być dumnym" możesz z czegoś, co sam osiągnąłeś. A nie z tego, że urodziłeś się akurat tutaj. Być np. Irlandczykiem to żadne osiągnięcie, a tylko pierdolony genetyczny przypadek. Nie mówisz "jestem dumny, bo mam 180cm wzrostu". Więc, kurwa, dlaczego jesteś dumny z bycia Irlandczykiem, Włochem, Amerykaninem lub kimkolwiek? "
[George Carlin]

Moze jego duma jest poniekad zwiazana z poczuciem osobistej godnosci i wynioslosci? W wyniku czego jest dumny z bycia Polakiem, jako wyraz jego wyzszosci nad nami?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Karol.Ky napisał:
Optymus_anihilacja napisał:
Karol.Ky napisał:

Powtarzasz sie

[George Carlin]

Moze jego duma jest poniekad zwiazana z poczuciem osobistej godnosci i wynioslosci? Stad jest dumny z bycia Polakiem, jako wyraz jego wyzszosci nad nami?

Nie wiem, ktory to stopien intencjonalnosci, ale dla mnie nieprawdziwego polacka to za daleki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Optymus_anihilacja: Czy przypadkiem jest jesli dwoje ludzi np. Polakow - Slowian produkuje potomka z mysla ze chca stworzyc kolejnego Slowianina? Kombinacja genow jaka otrzyma ich dziecko bedzie wlasnie taka a nie inna bo wlasnie te dwie osoby zdecydowaly sie to dziecko wyprodukowac....

Poza aspektem genetycznym to narody i rasy sa efektem dbania o kulture oraz reprodukcji majacej za cel przetrwanie narodu-rasy.... Przez 1000 lat prowadzono wojny o przetrwanie wlasnej kultury i rasy.... Jesli jakas populacja niedba o swoj kraj to ten kraj zginie pokonany przez inny w ktorym ludzie dbaja o dziedzictwo swoich przodkow.....

PS. Twierdzenie ze dzis rasy sa tak wymieszane ze nieistnieje juz zadne "dziedzictwo przodkow" jest raczej bledne: pl.wikipedia.org/wiki/Haplogrupa_R1a1_%28Y-DNA%29

P.PS Ruch Narodowy to partia narodowo socjalistyczna lecz gdyby wybor byl jedynie miedzy Donladem lub Kaczorem lub RN a ktos zmusilby mnie do glosowania to predzej bym na RN zaglosowal bo jacyby niebyli to przynajmniej jest szansa ze moga byc uczciwi i nie beda kolejnymi swiniami korytnymi. Uczciwy socjalista (jak dziwnie by niebrzmiala taka kombinacja wyrazow) to zawsze lepiej niz socjalista i zlodziej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Imperator1988 napisał:
@Optymus_anihilacja: Czy przypadkiem jest jesli dwoje ludzi np. Polakow - Slowian produkuje potomka z mysla ze chca stworzyc kolejnego Slowianina? Kombinacja genow jaka otrzyma ich dziecko bedzie wlasnie taka a nie inna bo wlasnie te dwie osoby zdecydowaly sie to dziecko wyprodukowac....

Poza aspektem genetycznym to narody i rasy sa efektem dbania o kulture oraz reprodukcji majacej za cel przetrwanie narodu-rasy.... Przez 1000 lat prowadzono wojny o przetrwanie wlasnej kultury i rasy.... Jesli jakas populacja niedba o swoj kraj to ten kraj zginie pokonany przez inny w ktorym ludzie dbaja o dziedzictwo swoich przodkow.....

PS. Twierdzenie ze dzis rasy sa tak wymieszane ze nieistnieje juz zadne "dziedzictwo przodkow" jest raczej bledne: pl.wikipedia.org/wiki/Haplogrupa_R1a1_%28Y-DNA%29

P.PS Ruch Narodowy to partia narodowo socjalistyczna lecz gdyby wybor byl jedynie miedzy Donladem lub Kaczorem lub RN a ktos zmusilby mnie do glosowania to predzej bym na RN zaglosowal bo jacyby niebyli to przynajmniej jest szansa ze moga byc uczciwi i nie beda kolejnymi swiniami korytnymi. Uczciwy socjalista (jak dziwnie by niebrzmiala taka kombinacja wyrazow) to zawsze lepiej niz socjalista i zlodziej.

Do tego jeszcze dodaj material mitochondrialny od matki its itp. Z tego wyjdzie, ze zmeinnosc w danej populacji jest mniejsza niz roznice miedzy dwoma wybranymi przedstawicielami danej populacji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok